Mehanizmi političke drame | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Mehanizmi političke drame

Na izložbi Elevatorart u Kruševcu - Čuvaj se Slike! Nikolete Marković bit će prikazana intervencija u javnom prostoru koja otvara polemiku o vlasništvu nad njim.

11.12.2014 - 20.12.2014 , Zagreb - Galerija VN

"Školska ploča je postavljena kao rezultat ankete i razgovora sa stanarima zgrada pripadajućeg prolaza sa idejom da upravo njihova aktivnost na tabli pokrene komunikaciju sa sugrađanima, ali i da, logikom najfrekventnijih korisnika prolaza, dokumentovanje „stanja table“ postane delom njihovih svakodnevnih aktivnosti. Međutim, stanari zgrada pripadajućeg prolaza, za dve godine koliko je tabla preživela na zidu, nisu napisali niti reč niti su bili zainteresovani za dokumentovanje ili bilo kakvu participaciju u projektu. Šta se dogodilo?", o svom radu napisala je Nikoleta Marković.

Proceduralno, radovi predstavljaju pokušaj bilježenja i analize struktura i mehanizama političke drame koja se odvija između individue (umjetnika/ce) i društva pretpostavljajući da pozicija suvremene umjetničke produkcije reflektira političke i ideološke fenomene u određenom povijesnom trenutku. U pokušaju da pomakne granice umjetničke produkcije koja se bavi pitanjima participacije i odnosa javnog prostora (javne sfere) i iskustva, njen je dosadašnji rad bio smješten u kompleksne, procesualne umjetničke projekte koji interveniraju unutar zadatih društvenih, edukativnih, mikro-političkih infrastruktura i javnog prostora.

Izložba će biti otvorena od 11. do 20. prosinca u Galeriji VN.

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 09.12.2014