Melankolična kupka u apsurdnom spoju | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Melankolična kupka u apsurdnom spoju

S Predsjednicom na kolačima Ivana Šeremeta blaga je kritika moći, ali i transparentan pristup konsenzusu.

08.02.2016 - 13.02.2016 , Zagreb - Greta

Izložba Ivana Šeremeta S predsjednicom na kolačima otvorena je od ponedjeljka, 8. veljače, do subote, 13. veljače, u Greti.

"Još jedan moj rad socijalnokritički angažiran. Tu dovodim u vezu umijetnost, kulturu, politiku. Razmišljam o identitetu koji će prepoznavati drugog. Tražim stvarnu dimenziju čovjeka.

S Predsjednicom na kolačima blaga je kritika moći ali i transparentan pristup konsenzusu. U vrenenu smo kad političari propovijedaju krepost dok većina preživljava. U toj melankoličnoj kupki u apsurdnom spoju izabranih i ostalih, previranju nemoći i utopiskih obećnja tek je ironija makar i privremeni spas.

Lik Predsjednice okružuju Romkinje koje svoju inteligenciju nalaze u prirodnim zakonima i instiktu koje svoj identitet ostvaruju participirajući u teškom životu. Paradoksalno njihove priče umjesto gorčine imaju zahvalnost za postojanje: bit će bolje, kažu", najava je izložbe.

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik čija djelatnost obuhvaća brojne žanrove, od grafike, slika, instalacija, konceptnih tiskovina, performansa, dokumentarnog filma do autorskih kustoskog oblikovanja. Živi u Slavonskom Brodu i u svom radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju. Izlaže na tridesetak samostalnih izložbi i nizu skupnih izložbi. Autor je grafičke mape Pogled sa pjesnikom Goranom Remom i projekta Skice za melankoliju s deset autora. Kao voditelj Multimedijalnog centra Galerije umjetnina u Slavonskom Brodu prezentirao je više od stotinu suvremeih umjetnika iz regije. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 09.02.2016