Melankolija kraja ljeta | kulturpunkt

Vijesti Muzika

<

Melankolija kraja ljeta

Početak nove koncertne sezone obilježit će drugo zagrebačko gostovanje švedske synth-pop glazbenice Molly Nilsson.

  • A
  • +
  • -

Molly Nilsson i zagrebački one-man synth projekt ManMachine planiraju mini ex-Yu turneju potaknutu dogovorenim nastupom na Kosovu. Stoga je bilo apsolutno nužno da svoj nastup u Zagrebu ponove u provjerenoj kombinaciji ali – nešto drugačijem ambijentu. Ovoga nas puta očekuje prikladno intimni nastup u kinu Grič koje će, kako ističu organizatori, "ovom prilikom glumiti ljetnu terasu u Opatiji. Stiskavac uz goste iz Švedske, Njemačke i sjeverne Hrvatske".

Koncert će se održati 20. kolovoza, a otvorit će ga ManMachine, koji je ove godine imao nekoliko nastupa s bendom VUM i objavio singl We Are Snowflakes. Otkad smo je prošli put vidjeli, ni Nilsson nije mirovala. Svježe objavljeni melankolični EP Sólo Paraíso - The Summer Songs snimila je tijekom dvomjesečne avanture u Buenos Airesu, a nedavno je dočekala i vinilno reizdanje albuma These Things Take Time

Nakon nastupa ManMachinea i Molly Nilsson, večer se nastavlja u podrumu kina Griča uz Nevenu i Mirana koji već nekoliko godina nastupaju kao tandem MiNe i zaljubljenici su u dobri stari elektro, italo disco, synth pop, cold wave i srodne žanrove. 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 55 kuna možete kupiti na šanku u Griču u Jurišićevoj 6. Na ulazu će koštati 70 kuna, a broj ulaznica je, zbog veličine prostora, ograničen.

Događaj je svojevrsno zagrijavanje za glazbeni program 8. Vox Feminae Festivala, u sklopu kojeg će se  14. studenog u Pogonu Jedinstvo održati koncert Planningtorock. Posjetitelji koncerta Molly Nilsson moći će tako za na licu mjesta nabaviti ulaznice za koncert Panningtorock po cijeni od samo 60 kuna. 

Izvor: Živa muzika

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 18.08.2014