Michael Darling u Splitu | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Michael Darling u Splitu

Američki povjesničar umjetnosti splitskoj će publici održati predavanje naziva Artist's Museum.

17.10.2011 , Split - Zlatna vrata
  • A
  • +
  • -

Nakon predavanja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, a prije gostovanja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i 4. kongresu hrvatskih povjesničara umjetnosti, Michael Darling, glavni kustos Muzeja suvremene umjetnosti u Chicagu gostovat će u Splitu. Predavanje će biti održano u ponedjeljak, 17. listopada u kinoteci Zlatna vrata s početkom u 16 sati.

Michael Darling (1968) diplomirao je povijest umjetnosti na Sveučilištu Stanford, a stupanj magistra i doktora znanosti iz povijesti umjetnosti i arhitekture stekao je na kalifornijskom Sveučilištu Santa Barbara. Autor je niza eseja o umjetnosti, arhitekturi i dizajnu koje objavljuje u prestižnim časopisima kao što su: Frieze, Art Issues, Flash Art i LA Weekly. Također je čest gostujući predavač i kustos izložaba suvremene umjetnosti i arhitekture.  

Prije dolaska na mjesto glavnog kustosa Muzeja suvremene umjetnosti u Chicagu 2010. godine, radio je kao kustos u Umjetničkom muzeju u Seattleu, gdje je sustavno promicao mlade i neafirmirane umjetnike u okviru programa SAM Next. Također je bio suradnikom Muzeja suvremene umjetnosti u Los Angelesu, gdje je između ostalog, kao član kustoskog tima izložbe The Architecture of R. M. Schindler (2001), nagrađen prestižnom nagradom Međunarodnog udruženja likovnih kritičara za Najbolju izložbu arhitekture i dizajna.

Predavanje su omogućili Veleposlanstvo SAD-a i Pučko otvoreno učilište u Splitu

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 15.10.2011