Migracijski trendovi i izbjeglički tokovi | kulturpunkt

Najave Simpozij

<

Migracijski trendovi i izbjeglički tokovi

Na simpoziju Instituta za migracije i narodnosti raspravljat će se o definicijama, teorijskim implikacijama i ograničenjima koncepta "integracije".

15.02.2016 , Zagreb - Goethe-Institut Kroatien

Okus doma

  • A
  • +
  • -

Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu s partnerima iz EUNIC mreže poziva na međunarodni znanstveni simpozij "Novi (i)migranti u EU: prema izazovima integracije". Simpozij će biti održan u ponedjeljak, 15. veljače, u prostorijama Goethe instituta u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 64) od 9 do 18 sati.

U svjetlu dugogodišnjih rasprava o izazovima u području integracije državljana trećih zemalja i ostalih stranaca u Europskoj uniji na simpoziju raspravljat će se o definicijama, teorijskim implikacijama i ograničenjima koncepta "integracije", iskustvima različitih zemalja Europske unije s migrantskim integracijskim politikama i praksama te izazovima razvoja i primjene integracijskih politika u Hrvatskoj i drugim državama Europske unije u kontekstu povijesnih obrazaca i postojećih migracijskih trendova, uključujući suvremene izbjegličke tokove.

Radni jezici simpozija su hrvatski i engleski, uz simultano prevođenje. Radni program simpozija potražite na istaknutoj poveznici.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.02.2016