Migrant Bodies | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Migrant Bodies

Europski projekt gostuje u Zagrebačkom plesnom centru.

12.07.2014 - 20.07.2014 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

U Zagrebačkom plesnom centru će u razdoblju od 12. do 20. srpnja gostovati EU projekt Migrant Bodies. Projekt okuplja 5 koreografa-izvođača koji će kroz rezidencije u gradovima: Bassano del Grappa (Italija), Zagreb (Hrvatska), Montreal i Vancouver (Kanada), te Vitry-sur-Seine (Francuska), a kroz suradnju sa piscima i video-umjetnicima koji djeluju u ovim sredinama, istraživati i propitivati koncept migracija. 

Kroz projekt umjetnici će se susretati s pojedinim zajednicama (e)migranata, predstavnicima manjina, kao i sa stručnjacima koji se aktivno bave pitanjima migracija. Ideja je projekta utemeljena u propitivanju položaja (e)migranata danas, u političkom, socio-ekonomskom kontekstu, ali i u kontekstu drugih pojava važnih za razvoj društva danas. Koncept migracija će se također primijeniti i u vrlo širokom pojmu – dakle ne samo migracija ljudi, već i raznih migracijskih fenomena u prirodi.

Umjetnici koji sudjeluju u projektu su: plesni umjetnici (Manuel Roque (Kanada), Su-Feh Lee (Kanada), Alessandro Sciarroni (Italija), Jasna Layes- Vinovrški (Hrvatska, Njemačka), Cecile Proust (Francuska)), vodeća mentorica: Ginelle Chagnon (Kanada), filmski i video umjetnici (Xavier Curnillon (Kanada), Sanja Iveković (Hrvatska)). 

Više potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 09.07.2014