Miješanje razina prošlosti i sadašnjosti | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Miješanje razina prošlosti i sadašnjosti

U Zagrebu, u napuštenoj bolnici u Vlaškoj i u Sisku, u napuštenom stanu u Kranjčevićevoj, održava se site-specific predstava Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE.

28.11.2015 - 13.12.2015

Četveroruka i Plesni centar Puls organiziraju site-specific predstavu Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE. 

Ova predstava bavi se pogledima u ono što nas je dovelo do prostora i vremena u kojem smo se zatekli, promatra događaje miješajući razine prošlosti i sadašnjosti, hoda po nitima kriznog i tjeskobnog osjećanja života, ne tražeći rješenja niti uzroke, već posvećujući se procesu susretanja s onim za što smo osobno i kolektivno odgovorni a dio je, ne drugih, nego nas, naših obitelji i naših bliskih prijateljstava.

Predstava je nastavak četverogodišnjeg umjetničkog istraživanja Marine Petković Liker, započetog pod nazivom Od terora. Ženska gesta kao odgovor na krizu. Pokušaji. Istraživanje se provodi u umjetničkim kolektivima s umjetnicama različitih profila, a u fokusu mu je uspostavljanje specifične kazališne komunikacije i suodnosa s publikom.

U ovoj predstavi Silvia Marchig, Urša Raukar, Ana-Maria Bogdanović i Anja Đurinović istovremeno su mnoga lica koja uspostavljaju međusobne odnose, ali i jedno zajedničko lice koje se ne može razumjeti kroz klasičnu priču, ali se može osjetiti kroz različite nivoe promatranja, osjećanja i suosjećanja.

Predstave će se održati 28. i 29. studenog u 14.45 sati, u Zagrebu, u napuštenoj bolnici u Vlaškoj 87, te 6. i 13. prosinca u 14.45 sati, u Sisku, u napuštenom stanu u Kranjčevićavoj 9.

Dolazak na predstavu u Zagrebu potrebno je potvrditi najkasnije do petka, 27. studenog do 13 sati, a za predstavu u Sisku do 3. prosinca do 17 sati, na adresu elektroničke pošte ili broj telefona 095 8229 559. Broj mjesta u publici je 35.

Preporuča se toplije odijevanje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 25.11.2015