Mikropolitike: Suradnje, zajednička dobra i institucije | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Mikropolitike: Suradnje, zajednička dobra i institucije

Arhitektica i urbanistica Ana Méndez de Andés održat će predavanje o posljedicama španjolskog pokreta 15M.

05.06.2014 , Zagreb - SABA
  • A
  • +
  • -

Tri godine nakon #spanishrevolution na madridskim ulicama i trgovima još žive političke forme koje su se razvile tijekom okupacije trga Puerta del Sol. Ubrzana implementacija mjera štednje i neoliberalnih politika stvorila je ne samo pokret otpora rezovima i privatizaciji javnih institutucija koje osiguravaju društvenu reprodukciju već i nove kolektivne načine organizacije naših života, od političke sfere do svakodnevnih potreba. Kolektiv za militantno istraživanje Observatorio Metropolitano od 2005. godine prati ekonomski boom, krizu i novu političku "klimu", njezine pozadinske razloge i učinke na grad Madrid, nastojeći izgraditi pretpostavke i analize koje društvenim pokretima služe kao alati za intervenciju.

Ana Méndez de Andés je arhitektica i urbanistica. Sudjeluje u kolektivnim istraživačkim projektima koji se bave politikom javnog prostora i urbanim zajedničkim dobrima, kao što su areaciega, urbanacción i Observatorio Metropolitano.

Predavanje će se održati 5. lipnja u 19 sati u prostorijama MAZ-a, Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Pavla Hatza 16 u Zagrebu i dio je programa m i k r o p o l i t i k e koji uređuje Vesna Vuković. Organizator predavanje je [BLOK] - Lokalna baza za osvježavanje kulture

 

 

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 03.06.2014