MILL's Beauty / Reality Salon | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

MILL's Beauty / Reality Salon

Belgijska umjetnička skupina Needcompany izabranim umjetnicima_ama i/li kolektivima osigurat će financijsku podršku te prostor i uvjete za rad.

ROK: 05.01.2021
  • A
  • +
  • -

Kazališna organizacija Needcompany pokrenula je novi program kojim će izabranim umjetnicima_ama pružiti prostor i osigurati uvjete za rad. Poziv je otvoren za osobe i kolektive koji prethodno nisu surađivali s ovom skupinom.

Danas, u vrijeme kada se umjetnost tretira kao roba, a od umjetničkog rada traži se da udovolji zahtjevima proizvodnje i isporuči rezultate koji se mogu tržišno plasirati, MILL's Beauty Salon teži omogućiti umjetnicima_ama trenutak mirnog i tihog vremena za stvaranje, stoji u tekstu poziva. Program MILL's Reality Salon posvećen je preispitivanju odnosa ljepote i zbilje u poetičkom i formalnom smislu, a više informacija o toj temi možete potražiti u engleskom tekstu poziva.

MILL's Salon nastavak je multidisciplinarnog umjetničkog istraživanja koje se više do 30 godina odvija u skupini Needcompany. Ovim projektom, skupina se želi susresti s novim umjetnicima_ama različitih generacija, iskustava i perspektiva. Program je povezan s prostorom MILL u briselskoj četvrti Molenbeek, gdje će rezidencija realizirati između veljače i prosinca 2021.

Budžet MILL's Salona iznosi 10000 eura, a skupina će ih dodijeliti izabranim umjetnicima_ama. Uz financijsku podršku, izabranim kandidatima_kinjama osigurat će se smještaj i studio, dramaturški dijalog sa skupinom Needcompany te mogućnost izlaganja rada.

Rok za prijavu je 5. siječanj 2021. godine.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 27.11.2020