MIMO: Capisconne i J.R. August | kulturpunkt

Najave Koncert

<

MIMO: Capisconne i J.R. August

U sklopu projekta Muzički inventar medijskih originala u Muzeju suvremene umjetnosti nastupit će sastav Capisconne i J.R August.

07.12.2014 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

Na trećem koncertu u novoj sezoni, MIMO predstavlja space-jazz sastav Capisconne i mladog  kantautora i multiinstrumentalista J.R. Augusta. Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuiran razvoj autentičnoga glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno i kod nas i u svijetu. Glavna aktivnost projekta je organizacija koncerata u multimedijalnoj dvorani Gorgona u MSU-u s izravnim prijenosom na 1. programu HR-a i video live stream-om na više web portala. MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge Vibra, FREE STAGE i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Capisconne je space - jazz sastav iz Zagreba. Nastao je iz želje da se spoje kompleksnost jazz improvizacije, prijemčljivost klubske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe. Glavne karakteristike njihove glazbene sintakse su melodične teme, pseudo-disko ritmovi i space lounge atmosfere. Rad benda kontinuirano traje već od 2008. godine Capisconne je objavio EP Activity za meksički netlabel Breathe Compilation, potom 2010. godine objavljuju album Razor, a 2011. kompilaciju EP 1.

J.R. August je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, koji je 2011. godine počeo raditi na svom prvom EP-u - kvadrilogiji Change of Seasons. Priča je to pripovijedana kroz glazbu i videospotove, inspirirana lucidnim snovima koje doživljava u to vrijeme te E.A. Poevom mračnom poezijom i Hesseovim psihodeličnim romanima koje je čitao. Trenutno radi na prvom LP albumu i održava solo koncerte i koncerte sa pratećom bandom. Na MIMOu će J.R. ugostiti cijeli niz glazbenika pa će svaka kompozicija uz J.R-ov klavir i moćan vokal biti naizmjence dopunjena perkusijama, violinom, back vokalima ili kontrabasom.

Koncert će biti održan u nedjelju, 7. prosinca, u Muzeju suvremene umjetnosti, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 20 kn, a za srednjoškolce 10 kn, od čega je 75% namjenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata. 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 27.11.2014