Mimo etablirane scene | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Mimo etablirane scene

HDLU Osijek osmu godinu zaredom organizira skupnu izložbu Bure baruta na kojoj se predstavljaju mladi, neafirmirani umjetnici.

01.02.2019 - 17.02.2019 , Osijek - Galerija Kazamat
  • A
  • +
  • -

U petak, 1. veljače s početkom u 19 satiGaleriji Kazamat, u sklopu manifestacije Noći muzeja 2019. HDLU Osijek osmu godinu zaredom organizira skupnu izložbu Bure baruta, namijenjenu mladim, neafirmiranim umjetnicima.

U izložbi sudjeluje Dario Brkić koji se u svom umjetničkom radu bavi grafičkom tehnologijom, Josipa Stojanović koja izlaže rad od tri gipsana odljeva biste umjetnika pod nazivom I will be good... I will share my colours te Vinko Vidmar koji na izložbi predstavlja dva rada: prostornu instalaciju 20.studenog 2016. i video rad pod nazivom 17. studenog 2017.

Troje umjetnika predstavlja se samostalnim i odvojenim umjetničkim konceptima čime naglasak ostaje isključivo na umjetnicima, bez obzira što su okupljeni pod jednom skupnom izložbom. Izložbi je svrha ukazati na postojanje mladih, kvalitetnih i školovanih umjetnika izvan etablirane kulturno-umjetničke scene i služi kao platforma za upoznavanje javnosti i struke s njihovim radom i djelovanjem.

Izložba je otvorena do nedjelje, 17. veljače 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.01.2019