MIMO: Luce i Jam Ritual | kulturpunkt

Najave Koncert

<

MIMO: Luce i Jam Ritual

Medijski Inventar Muzičkih Originala - MIMO na trećem koncertu ove sezone predstavlja Luce i Jam Ritual.

06.12.2015 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Jam Ritual

  • A
  • +
  • -

MIMO nastavlja s promocijom kvalitetne, autentične i originalne domaće glazbe koja prolazi mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene. U nedjelju, 6. prosinca, u 20 sati u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog MSU-a nastupit će Zagrebačka kantautorica Luce i varaždinski rock bend Jam Ritual.

Luce je izdala debitantski EP U bojama kojim je pobrala vrhunske kritike te promocijom albuma rasprodala Tvornicu kulture. Zapažene singlove Možda mi, Sama ostajem i Nakon dana tog kritičari smatraju dovoljnim za visoke ocjene i izravnu kartu za sam vrh današnje mlade hrvatske scene. Luce je kantautorica koja osvaja publiku svojim moćnim, snažnim i suverenim vokalom, a na MIMO koncertu predstavlja EP i singlove koji su je postavili na glazbenu mapu nezavisne kantautorske scene. Lucija Čustić - Luce će u MSU nastupiti uz pratnju benda kojeg čine Dominik Žagmešter (klavijature), Vinko Ergotić (gitara), Marino Vinja (bas) i Danko Kadijević (bubanj).

Jam Ritual je blues/rock band iz Varaždina, a ove im je godine za etiketu Rock Svirke Records izašao debi album Greasebucket popraćen odličnim kritikama. Do sada su održali više od stotinjak nastupa diljem regije i Europe, od kojih valja izdvojiti dva nastupa na glavnoj pozornici InMusic Festivala i nastup na Špancirfestu gdje su bili predgrupa britanskoj rock atrakciji Skunk Anansie. Postavu benda čine Toni Tkalec (vokal, gitara), Edvin Đerahović (gitara), Karlo Merkaš (bas) i Matija Burek (bubnjevi).

Glavni cilj projekta MIMO je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno kod nas i u svijetu. MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge ViBRa, platforme Free Stage i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Glavna aktivnost projekta MIMO je organizacija koncerata u multimedijalnoj dvorani Gorgona u MSU s izravnim prijenosom na 1. programu HR-a i video live streamom na više web portala te na MIMO Youtube kanalu. Live stream snimaju i montiraju učenici Grafičke škole Zagreb kao dio praktične nastave. Edukativnom aspektu publike doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. Osim toga, na svakom se koncertu ugošćuju stručne osobe iz svijeta glazbe koje komentiraju izvođače, glazbu koja se sluša te scenu općenito.

Preporučena donacija na ulazu je 20kn, a sav prihod od donacije ide izvođačima. Više pogledajte na službenoj i Facebook stranici projekta MIMO.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 01.12.2015