MIMO predstavlja Dubble i Waitapu | kulturpunkt

Najave Koncert

<

MIMO predstavlja Dubble i Waitapu

Na drugom koncertu treće sezone Medijskog Inventara Muzičkih Originala (MIMO) nastupit će Dubble i Waitapu.

15.11.2015 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 15. studenog, u 20 sati u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će hrvatski dub pioniri Dubble te čakovečki Waitapu. Koncert ima izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internet portala, te na MIMO Yotube kanalu.

Kombinirajući klasični dub miks s uživo odsviranim synthovima, melodikom i vokalom, Dubble (Cro/UK) donosi duboke, čvrste bass linije i teški dub zvuk intenzivno protkan efektima. Na njihovim nastupima uživo nastaje fuzija jamajkanske studijske tehnike izvorno poznatije kao dub mix i suvremene elektroničke glazbe. Zanat su ispekli svirajući u Radikal Dub Kolektivu i Radikal Dub Soundu, kao i u solo projektima, te surađujući s nekim od poznatijih dub producenata, izvođača i etiketa kao što su Neil Perch, Jah free, Ras T-weed, Omar Perry, Digitron rec, Universal Egg i Scoops records. Duo čine Jadranko Kereković aka Dubolik, zadužen za live-dub mix i produkciju i Vanja Ohnec aka Vanya O na klavijaturama, melodici i vokalu. Dubble će na vlastitoj Dub Tunnel etiketi uskoro objaviti četvrti vinil na kojem se u ulozi gosta našao legendarni jamajkanski pjevač Earl 16, izvan reggae univerzuma najpoznatiji po svojem višegodišnjem pjevačkom angažmanu u Dreadzoneu.

Waitapu (Čakovec) ime dijeli s romanom Jože Horvata, s kojim dijeli ideju o traganju za nepoznatim, rušenju tabua i prelaženju nametnutih granica i normi. Prije uranjanja u duboke dimenzije duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama čvrstog underground zvuka. Iza njih su brojni nastupi, od kojih se ističu oni na Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor i PsychoByDub festivalima. Album Bassonic lodge objavljen je  za francusku etiketu Fresh Poulp records, a bilježe i suradnju sa slovenskim producentom Harisom Piltonom na projektu Kali Fat Dub. Pjesme za novi album su u fazi finalnog miksanja, a osim domaćih, interes za bend pokazali su i inozemni izdavači, pa je u planu i vinilno izdanje. Waitapu sviraju dub zatamnjene psihodelije i distorziranih gitara.

MIMO predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te potiče te podupire takvo glazbeno stvaralaštvo s ciljem povećanja njegove vidljivosti i kontinuiranog razvoja. Više o koncertu potražite na njihovim službenim stranicama i Facebooku.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 12.11.2015