MIMO predstavlja Zarkoff i Kozmodrum | kulturpunkt

Najave Koncert

<

MIMO predstavlja Zarkoff i Kozmodrum

Na četvrtom koncertu treće sezone Medijskog Inventara Muzičkih Originala (MIMO) nastupit će Zarkoff i Kozmodrum.

07.02.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 7. veljače, u 20 sati u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će sisački producent Zarkoff i zagrebačka elektro petorka Kozmodrum. Koncert ima izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internet portala, te na MIMO Yotube kanalu.

Zarkoff (Saša Rajković) stvara i izdaje na europskoj elektro sceni posljednjih 12 godina. Album Sweet Obsolete (2015.) u izdanju francuske etikete Unknown Pleasures Records, unatoč ritam mašinama i sint bas linijama, dosta naginje post punku, pa i glam rocku, a nakon samo dva tjedna dospio je na vrh ljestvice European Alternative Charts. 

Kozmodrum je novi projekt poznatih imena nezavisne scene, a sviraju vlastiti stil klupske plesne glazbe od milja nazvan Organic Dance Music. Članovi se koriste strukturama preuzetim iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep, uz forme originalno iz jazz i fusion glazbe. U nastupu uživo korištenjem tradicionalnih instrumenata (gitara, bas, klavijature) stvaraju elektro zvuk.

MIMO predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te potiče te podupire takvo glazbeno stvaralaštvo s ciljem povećanja njegove vidljivosti i kontinuiranog razvoja. Više o koncertu potražite na njihovim službenim stranicama i Facebooku.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 29.01.2016