MIMO: Radost! i Irena Žilić | kulturpunkt

Najave Koncert

<

MIMO: Radost! i Irena Žilić

Na šestom po redu MIMO koncertu nastupaju kantautorica Irena Žilić i bend Radost!.

10.05.2013 - 11.05.2013 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Šesto izdanje iz ciklusa koncerata MIMO 10. svibnja u multimedijalnoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti donosi nastupe kantautorice Irene Žilić i benda Radost!.
 
Radost! se nazivaju post post post pop rock bendom, članovi se kunu u nedostižne legende avangarde poput Beefhearta, Residentsa i Zappe, a uspoređivali su ih sa svim i svačim od Gang of Four preko Buldožera do Arsena Dedića i Tome Bebića. Kompromisno ih možete smatrati kombinacijom Funkadelica i Kinksa koji su upravo počeli slušati kraut rock, a žele da im album zvuči poput Jesus Lizarda uz poneki solo Slayera.

U dvanaest pjesama novog albuma Radost! se predstavljaju kao indie rock bend koji ima dovoljno sviračkog iskustva i ludizma da unište i ponovno sastave strukturu pop/rock pjesme. U stihovima se akrobatski ljuljaju između svijesti o aktualnom društvenom trenutku i malih, ali učinkovitih strategija otpora koje im pomažu da glavu drže iznad vode.

Mlada zagrebačka kantautorica Irena Žilić vlastitim riječima opisuje svoj glazbeni put: "Glazbom sam se ozbiljnije počela baviti krajem prošle godine , kada je u prosincu objavljen i stavljen na download i prvi EP Days of innocence. Ovaj mini album, sastavljen od četiri pjesme, sniman je većinom  akustično, osim jedne pjesme snimljene uz pratnju benda. EP bi se stilski mogao  svrstati u atmosferični indie-folk-pop, a nastupam uglavnom akustično".

Koncert počinje točno u 20 sati.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 07.05.2013