MIMO: Spremište i Luka Belani | kulturpunkt

Najave Koncert

<

MIMO: Spremište i Luka Belani

Osmi i završni koncert prvog ciklusa MIMO predstavlja zagrebački bend Spremište i križevačkog kantautora Luku Belanija.

07.06.2013 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Zagrebački bend Spremište nastao je u podrumu jedne crkve na Knežiji, u nedostatku životnog sadržaja dvojice osnovnoškolskih prijatelja. Od 2005. godine Spremište djeluje u nepromijenjenom sastavu, te obilazi gotovo sve klubove u Zagrebu i okolici u kojima ima žive svirke. Nakon skoro dvije godine rada, bend 2011. dovršava album poluprofesionalne produkcijske kvalitete jeboTon te se nada financijskoj potpori bilo koje vrste.

Luka Belani, kantautor iz Križevaca s adresom u Zagrebu, sa svoja je dva albuma, B-Side Of My Mind (2009) te Changin’ Chapters (2011) izdanih za Aquarius Records privukao pažnju kritike i publike. Iskustvom broji preko 300 nastupa, solo i sa bendom. Uz nastupe u Hrvatskoj, to uključuje i nastupe u Londonu, Amsterdamu, Mađarskoj, Srbiji, turneju po jugozapadnoj Engleskoj (veljača 2013) te četiri turneje u Njemačkoj, od kojih je posljednja (u travnju 2013.) bila i mini-europska uključujući Beč i Bratislavu.

Ulaznica za koncert u petak, 7. lipnja, točno u 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a iznosi simboličnih 15 kuna kojom podržavate same izvodače sa 75 posto i promociju sljedećeg koncerta sa 25 posto iznosa. Svi koji nisu u mogućnosti doći na koncert, mogu pratiti izravan prijenos na Radio Sljemenu ili video live stream-u.

Projekt MIMO predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu glazbu, marljivo stvaranu mimo etera, s ciljem upoznavanja šire javnosti s kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj. Hrvatski radio i udruga Vibra proljetnim ciklusom od osam koncerata u Muzeju suvremene umjetnosti, s izravnim prijenosom na radiju Sljeme, otvaraju vrata medijskog prostora za šesnaest domaćih izvođača. Također, koncerti će biti snimani i dostupni u live streamu na stranicama projekta, za što će se pobrinuti učenici Grafičke škole Zagreb.

Proljetni ciklus MIMO koncerata u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti završava ovim koncertom, a najavljen je i after party od 22 sata u predvorju i na terasi MSU-a.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.06.2013