Minimum Maksimum: seksualnost | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Minimum Maksimum: seksualnost

Udruženje anonimnih artista (UAA!) poziva umjetnike da se prijave na treću internacionalnu izložbu minijatura Minimum Maximum na temu seksualnosti.

17.11.2011 - 05.12.2011
  • A
  • +
  • -

Nakon komunizma i religije, kao tabuiranih tema ovdašnjeg društva, ovogodišnja tema seksualnost, pokušat će u najširem smislu pokrenuti pitanja i ponovo preispita stav umjetnika (i publike) prema nečemu što je integralni dio ljudskog razvoja i obuhvaća sve faze života, uključujući fizičke, psihološke i društvene komponente. Izložbu je zamišljena kao vrsta internacionalnog umjetničkog dijaloga koji otvara različita pitanja o onome što nije isključivo seks. Dakle, o seksualnom identitetu kao promjenjivoj kategoriji, o spolu, rodu, o odnosima između dvoje (ili više) ljudi, povjerenju, bliskosti, prepuštanju, užitku, o tome kako smo istovremeno i snažni i osjetljivi, gdje su postavljene granice, tko ih postavlja te konačno zašto treba preispitivati i ponovo definirati okoštale društvene norme.

Tehnike koje se mogu prijaviti su slikarstvo, grafika, crtež, kombinirana tehnika, skulptura i fotografija. Radovi se šalju poštom, bez okvira, u koverti zajedno s popunjenim formularom, koji možete preuzeti ovdje. Maksimalne dimenzije rada su 10 cm x 10 cm, a za skulpturu 10 cm x 10 cm x 10 cm. Broj radova, koje umjetnik želi poslati nije ograničen.  Pristigli radovi se ne vraćaju i ostaju u fundusu internacionalne izložbe minijatura Minimum maksimum. Natječaj je otvoren od 10. studenog do 5. prosinca.

Povodom izložbe, UAA! dodjeljuje 3 nagrade od po 600 KM, 400 KM i 200 KM.  

Radove možete poslati na adresu: Za izložbu MINIMUM MAKSIMUM, poštanski pretinac br. 244, 780 000 Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. 

Više infrmacija o udruzi i prošlim izložbama možete dobiti ovdje

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 17.11.2011