Mirovni studiji | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Mirovni studiji

Otvorene su prijave za program neformalnog obrazovanja koji provodi Centar za mirovne studije (CMS).

ROK: 09.12.2018

Otvorene su prijave za 21. generaciju Mirovnih studija. Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje osobe za rad na društvenoj promjeni. Na Mirovnim studijima želi se demistificirati sustav, shvatiti uzroke društvenih nepravdi i razvijati pristupe za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju.

Pokrenuti su i održani sa željom da promišljaju i grade alternative te potaknu sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena - kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Povezivanjem i suradnjom stvara se istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu. 

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 130 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Omogućuje rad na osobnim vještinama potrebnim za suradnju, nudi analizu gorućih društvenih problema i upoznaje s praksama za njihovu transformaciju. Organiziran je kroz 3 modula i 7 programskih cjelina.

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1 500 kuna za zaposlene, 1 000 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene. Dio navedenog iznosa (500 kuna) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. "Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje", stoji u natječaju.

Prijave za Mirovne studije otvorene su do 9. prosinca 2018.

Za prijavu potrebno je spuniti prijavni obrazac koji se nalazi na službenoj stranici i poslati ga na mail adresu.  

Više informacija potražite na službenoj stranici, pročitajte Osnovne pojmove, informirajte se o prošlogodišnjem programu ili nazovite brojeve telefona: 01 482 00 94 ili 091 33 00 183.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.11.2018