Mirovni studiji 2022. | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Mirovni studiji 2022.

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstava, da se prijave za obrazovni program Mirovnih studija.

ROK: 10.12.2021
  • A
  • +
  • -

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za Mirovne studije, obrazovni program za sve koji žele poticati nenasilne društvene promjene, a koji se 2022. godine odvija online i uživo. Prijaviti se mogu građani i građanke iz cijele Hrvatske bez obzira na prethodno obrazovanje i godine.

U vremenu obilježenom porastom društvenih, ekonomskih i ekoloških nejednakosti na globalnom i lokalnom planu, Mirovni studiji se bave razumijevanjem njihovih uzroka, dijele alternative i potiču prakse promjene. Polaznici i polaznice Mirovnih studija, zajedno s mentorima i mentoricama vizioniraju pravednije društvo s manje direktnog i strukturnog nasilja, traže modele organiziranja građana za izgradnju pozitivnog mira te povezuju ljude i grupe.      

Mirovni studiji koriste interdisciplinarni pristup temama ljudskih prava, globalnog društva i ekonomske pravde, ljudske sigurnosti i migracija, feminizma, spola, roda, seksualnosti te ratnog i antiratnog nasljeđa. Program uključuje rad na vještinama suradnje, analize sukoba i upoznavanje s praktičnim alatima i primjerima rada na društvenoj promjeni.

Povezivanjem i suradnjom kroz Mirovne studije se stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu društva. 

Neformalni obrazovni program Mirovnih studija, Centar za mirovne studije u kontinuitetu organizira u Zagrebu od 1997. godine, a u 2022. godini Mirovni studiji će biti dostupni sudionicima i sudionicama iz cijele Hrvatske. Osnovni program traje 100 sati, a provodi se od siječnja do srpnja 2021. u večernjim satima, od 18-20 sati, a uključuje i tri vikend-susreta uživo.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni upitnik i sastaviti tekst prema uputama. Više informacija o ovogodišnjem programu dostupno je ovdje.

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstava, da svoje prijave pošalju do 10. prosinca

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 22.11.2021