Misliti zlo | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Misliti zlo

Profesor književne teorije i ljudskih prava, Thomas Keenan, gostuje u Zagrebu gdje će sudjelovati u razgovoru u sklopu HRFF-a te predstaviti svoju knjigu.

11.12.2012 - 13.12.2012 , Zagreb - Galerija Nova, Zagreb - Kulturni informativni centar (KIC)
  • A
  • +
  • -

Razgovor će se održati u utorak, 11. prosinca, u 17 sati u KIC-u, a povodom filma Margarethe von Trotta koji prikazuje razdoblje između 1960. i 1964. kada Hannah Arendt kao dopisnica časopisa The New Yorker prati jeruzalemsko suđenje nacističkom zločincu Adolfu Eichmannu. U razgovoru sudjeluju Thomas Keenan, Vesna Kesić i Tonči Valentić, a moderira ga Igor Marković. Film Hannah Arendt na programu je Human Rights Film Festivala u petak, 14. prosinca, u 19 sati u Art-kinu Croatia. 

U srijedu, 12. prosinca, u 18 sati, Keenan će u Galeriji Nova održati predavanje i predstaviti knjigu Mengeleova lubanja: začeci forenzičke estetike koja izlazi u izdanju Multimedijalnog instituta i u prijevodu Tihane Bertek. U predavanju će se istraživati nastanak objekta u procesuiranju ratnih zločina, uvjeti njegove prezentacije, kao i estetske operacije uključene u dešifriranje "govora stvari".

Gostovanje Thomasa Keenana suorganiziraju WHW i Multimedijalni institut. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 11.12.2012

VEZANE VIJESTI

O začecima forenzičke estetike

Esej naslovljen Mengeleova lubanja Thomasa Keenana i Eyala Weizmana izlazi ovih dana u izdanju Multimedijalnog instituta.