Mitos svakodnevice | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Mitos svakodnevice

Kazališna redateljica Tea Tupajić u prosincu će biti na umjetničkoj rezidenciji u Tanzfabriku Berlin, gdje će predstaviti svoju novu predstavu Variete Europe.

  • A
  • +
  • -

Hrvatska kazališna redateljica Tea Tupajić boravit će od 9. do 22. prosinca na istraživačkoj umjetničkoj rezidenciji u Tanzfabriku Berlin (u apap Production Studiju) u sklopu europskog projekta Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu: apap - Izvedbena Europa.  

Autorica u svojoj novoj predstavi Variete Europe želi ispitati identitet onoga što danas poznajemo kao Europu te na scenu dovesti ljude iz svakodnevnog života koji nalikuju likovima iz europske mitologije ili umjetničkih djela. Kroz improvizirane situacije, zadatke i izazove, izvođači ulaze u likove kako bi pobudili i istražili mitove koji nas sačinjavaju.

Kazališna redateljica Tea Tupajić rođena je 1984. u Sarajevu. Kao nezavisna umjetnica radi u kazalištu i galerijama. Od 2010. do 2012. stvara The Curators’ Piece u suradnji s Petrom Zanki i nekoliko izvedbi na konferecijama kao dio projekta The agora project, kojeg je inicirao Jan Ritsem. Gost je urednik i pisac za časopis Frakcija, a objavljivala je u raznim časopisima. Održava predavanja i sudjeluje na međunarodnim konferencijama.

Izvor: Kultura promjene

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 09.12.2013