Mjesta pamćenja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Mjesta pamćenja

U Rijeci će biti održana skupna izložba posvećena istraživanju sjećanja i njegove povezanosti s javnim prostorom.

08.05.2014 - 15.05.2014 , Rijeka - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Mjesta pamćenja: između povijesti i zaborava je skupna izložba studentica Ane Ajduković, Jelene Bellolan, Sare Blažić, Julije Finderle, Tanje Giljanović, Marte Glažar, Tihane Naglić, Helge Paškvan i Tee Šabić te profesora kulturalnih studija Vjerana Pavlakovića i Ane Bezić. Izložba je ostvarena u suradnji sa Milijanom Babić, Mirjam Baumert i Romanom Perićem, članovima udruge Škatula Magdalenom Rikanović i Damirom Batarelom te Denisom Mikšićem iz udruge Ka-matrix

Izložba se sastoji od tri međusobno prožeta prostora sjećanja, tri zasebne cjeline unutar jednog prostora koji različitim pristupima istražuju sjećanje kao suodnos individualnog, kolektivnog i materijalnog, istovremeno tražeći povezanost s javnim prostorom i civilnim društvom. 

Kont - spomenik suvremene prošlosti propituje mogućnost spomenika danas kroz kolekciju sjećanja sačinjenu od fotografija, bilježnica, pisanih bilješki, audio intervjua do zvuka i vode. Flesh and Stone je izbor fotografija s dugogodišnjeg istraživačkog rada  na mjestima sjećanja koji bilježe interakciju ljudi s raznim spomenicima i memorijalnim objektima. Naslijeđe borbe dokumentira spomeničku baštinu partizanskog ustanka i mjesta fašističkog terora te načine na koje je naslijeđe borbe tretirano u različitim dijelovima Hrvatske danas, fokusirajući se na antifašističke spomenike Istre, Rijeke i Karlovaca kao dio projekta Naslijeđe borbe.

Izložba će biti održana u Galeriji S.K.C. u Palachu i na pješačkom mostu ispred hotela Continental, a otvorena je od 8. do 15. svibnja.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 07.05.2014