Mjesto dinamičkih sudara | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Mjesto dinamičkih sudara

Počinje program Inkluzivnih scena 2016. u sklopu kojih se održava premijera predstave Nukleon.

18.11.2016 - 19.11.2016 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Premijera predstave Nukleon, Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta (IMRC-a) u suradnji s Aleksandrom Janevom Imfeld, održat će se u petak, 18. studenog s početkom u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Reprizna izvedba slijedi u subotu, 19. studenog u isto vrijeme te joj prethodi program Inkluzivnih scena s početkom u 19 sati.

Nukleon je cjelovečernja predstava nastala u suradnji IMRC kolektiva i  Aleksandre Janeve Imfeld.  Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog tijela i osobnog interesa. Sadržajno, Nukleon se smješta u prostoriju u kome se odvila rođendanska zabava, a čija, možemo tek naslutiti. Napuštena zabava, prazni DJ-pult i zaboravljena odjeća, preuzeti od novih aktera postaju mjestom dinamičkih sudara i emocionalnih eksplozija.  

IMRC-ov Nukleon je zajednica kojoj je uporište magnetska i neraskidiva povezanost svojih dijelova.

Program INKLUZIVNIH SCENA 2016. otvorit će isječak iz predstave Octet-stream u izvedbi Tatjane Vukadinović i Slađana Livnjaka, koji je za ovu izvedbu nominiran za Nagradu Hrvatskog glumišta 2016. u kategoriji Najbolje umjetničko ostvarenje u kategoriji ples – muška uloga. Slijedi Magija, pioniri i neumorni inovatori u ovom polju koji su u suradnji sa Školom za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica pokrenuli projekt Bez granica iz kojeg će izvesti Vezane niti. Solo za Nereju u izvedbi Nereje Lasić završit će ovaj dio programa. U 20 sati na programu je Nukleon

Ulaznice je moguće rezervirati na mail adresi, a blagajna Zagrebačkog plesnog centra na dane izvedbi radit će od 19 sati.

Više o predstavi pogledajte ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 17.11.2016