Mjesto kontinuirane transformacije | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Mjesto kontinuirane transformacije

Publikacija In situ - Objekti koji nedostaju prikazuje dvogodišnje istraživanje u sklopu istoimenog projekta posvećenog pronalaženju novih artikulacija urbanog javnog prostora.

09.11.2018 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević

U petak, 9. studenog u 20 sati u Galeriji Miroslav Kraljević održava se predstavljanje publikacije projekta In situ - Objekti koji nedostaju.

Riječ je o projektu usmjerenom na pronalaženje novih artikulacija urbanog javnog prostora kroz aktivnu participaciju građana. Urbani javni prostor se ne promatra samo kao zbroj materijalnih i društvenih interakcija i njihovih relacija, već i kao mjesto kontinuirane transformacije koja nastaje uslijed kompleksnog međuodnosa tehnologije, medija, društva i javnog prostora.

Publikacija In situ - Objekti koji nedostaju obuhvaća razloženo dvogodišnje istraživanje u sklopu istoimenog projekta. Cilj projekta bio je razviti metodologije građanske participacije u procesu oblikovanja/kreiranja intervencija u realnom i hibridnom javnom prostoru - onom koji postoji na granici fizičkog i virtualnog. Publikacija arhivira i razlaže provedeno istraživanje, odnosno njegov teorijski i praktični segment koji se sastojao od niza radionica i intervjua s građanima. Uz publikaciju predstavit ćemo i web platformu koja okuplja rezultate istraživanja, ali i djeluje kao svojevrsni prostor za kolaborativno promišljanje potencijala javnog prostora.

Projekt i publikacija su nastali u sklopu programa Tvornica Galerije Miroslav Kraljević uz potporu Ministarstva kulture Republike hrvatske. 

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.10.2018