Mjesto susreta i diskusija | kulturpunkt

Najave Festival

<

Mjesto susreta i diskusija

Održava se četrnaesti Anarhistički sajam knjiga koji ove godine donosi niz diskusija i predstavljanja, uz dostupne antiautoritarne i anarhističke naslove.

06.04.2018 - 08.04.2018 , Zagreb - AKC Medika

FOTO: Infoshop Knjižnica Pippillota / Facebook

  • A
  • +
  • -

Četrnaesti Anarhistički sajam knjiga održava se u Zagrebu od 6. do 8. travnja 2018. u AKC Medika, Pierottijeva 11.

Ovogodišnji ASK donosi niz diskusija i predstavljanja pa će tako biti riječi o dosadašnjem iskustvu rada samoorganiziranog nogometnog kluba Zagreb 041, koji već tri godine djeluje kao sportski i društveno aktivan kolektiv. Osim toga, biti će riječi o Španjolskom građanskom ratu i revoluciji koja se odigrala na Iberijskom poluotoku, zatim o anarhosindikalizmu danas, te islamofobiji kao fenomenu čija pojava se snažno odražava u arapskom svijetu. 

Detalje programa pogledajte ovdje.

Tijekom sva tri dana sajma biti će dostupno na stotine antiautoritarnih i anarhističkih naslova, a na sajmu sudjeluju kolektivi i inicijative iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Italije, Austrije, Danske, Francuske, Velike Britanije...

Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.04.2018