Mlada umjetnost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Mlada umjetnost

Izložba Izmještanja predstavlja rad studentica Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke.

17.02.2015 - 07.03.2015 , Zagreb - Galerija VN

Aleksandra Ana Buković, Autorefleksija

  • A
  • +
  • -

Prije pet godina, na inicijativu studenata završnih godina Akademije primijenjenih umjetnosti te paralelno s njihovom potrebom za prezentacijom svojih radova izvan matičnog grada iz kojega dolaze, otvorila se mogućnost suradnje s Galerijom VN u kontinuiranom praćenju izabranih, najčešće nagrađivanih studenata te prezentaciji njihovih posljednjih studentskih radova. Tijekom pet godina inicijativa se ustalila u praksu prezentiranja najmlađih i tek stasalih umjetnika s punom odgovornošću u poticanju njihova stvaranja i istraživanja bavljenja umjetnošću.

"U radu Studija o ponavljanju prikazujem na koji način društvo formira kalup za uniformiranje pojedinaca. Kako društvo uvjetuje nastanak ili nestanak određene forme? Tko određuje stereotip odnosno ideal ljepote pojedinog vremena?", o svom radu izjavila je Aleksandra Ana Buković.

"Zanimaju me fluidnosti značenja, koliko sjećanja utječu na prostor(nost) te koliko verzija istog objekta postoji", o svom radu izjavila je Sara Salamon.

"Ovaj rad sintetizira moje zanimanje za umjetnost, posebno redizajn, arhitekturu i fotografiju, te dokumentiranje i očuvanje  kontinuiteta društvene, obiteljske i osobne povijesti, naročito u društvu koje često odbacuje svoje povijesno nasljeđe. U tom smislu, sam pojam dokumentiranja i povijesnog kontinuiteta pretpostavlja dalji nastavak i razvijanje rada", o svom radu izjavila je Mia Vučemilović.

Izložba će biti otvorena u Galeriji VN od 17. veljače do 7. ožujka.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 16.02.2015