Mlade pjesničke nade | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Mlade pjesničke nade

Pjesnička tribina Učitavanje u novom izdanju ugošćuje Mašu Virag i Jakova Skoka, dvoje mladih pjesnika koji su za svoje zbirke već i nagrađeni. 

30.01.2019 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 30. siječnja u 19 sati u književnom klubu Booksa održava se pjesnička tribina Učitavanje koja već nekoliko godina predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Moderatori tribine Vigor Vukotić i Martin Majcenović na ovom će izdanju tribine ugostiti Mašu Virag i Jakova Skoka, dvoje mladih pjesnika koji su za svoje zbirke već i nagrađeni. 

Maša Virag rođena je 1994. u Koprivnici. Studira komparativnu književnost i švedski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2012. objavljen joj je prvijenac, zbirka poezije Ringišpil života. Nakon dulje pauze ponovno se intenzivnije baca u spisateljske vode te 2018. dobiva nagradu Ivan Vitez Trnski za najbolji neobjavljeni rukopis (za)cjelivanja. Redovito objavljuje pjesme po časopisima i portalima.

Jakov Skok rođen je 1997. u Čakovcu. Osnovnu je školu završio u Šenkovcu, a gimnaziju u Čakovcu. Pjesme su mu objavljene u Zarezu, Hrvatskom kajkavskom kolendaru i Kolu, a dosad je izdao i dvije samostalne pjesničke zbirke. Prvijenac Oskvrnuti zvuk tiskan mu je 2014. kao pobjednička zbirka na natječaju Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić iz Hrvatske Kostajnice. Drugu knjigu, Desetorica skeptika, objavio je 2018. Student je germanistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 29.01.2019