Mladi i lokalna politika | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Mladi i lokalna politika

Autonomni centar – ACT iz Čakovca započinje s provedbom projekta MVA! - Mladi, vrijedni, aktivni.

07.01.2015 , Čakovec - Autonomni centar
  • A
  • +
  • -

Prvo predavanje u sklopu projekta na temu Sudjelovanje mladih u kreiranju lokalnih politika održat će se u srijedu, 7. siječnja, u prostorijama multimedijske dvorane Autonomnog centra s početkom u 10 sati.

Sudjelovanje na projektnim aktivnostima slobodno je za sve zainteresirane mlade na području Međimurske županije. Projekt se provodi s ciljem osnaživanja mladih za aktivno sudjelovanje u društvenim procesima i donošenju odluka od njihova interesa na lokalnoj razini. U tu svrhu, do listopada 2015. godine će biti provedeno niz informativnihi edukativnih aktivnosti te uspostavljen model integracije i sudjelovanja mladih u procesima razvoja građanske kulture kroz proces istraživanja problema i osnivanja udruge za mlade. Novoosnovana udruga kroz vlastite projektne aktivnosti će biti strateški usmjerena na interese  njezinih  članova  te  prilika  za  strateško  povezivanje  s  partnerima  iz  javnog  i privatnog sektora s krajnjim ciljem širenja mogućnosti za profesionalan razvoj i stjecanje iskustva u području project managementa i uključivanja u kreiranje lokalnih politika za mlade.

Ovom prilikom pozivaju se svi mladi s područja Međimurske županije da se uključe u provedbu projekta te tako steknu vrijedno iskustvo i profesionalne kompetencije za tržište rada.

Projekt financira Ministarstvo  socijalne  politike  i mladih, a partneri u provedbi su Međimursko veleučilište u Čakovcu i konzultantska zadruga CEDRA Čakovec

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.01.2015