Mladi i umjetnost, mladi o umjetnosti | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Mladi i umjetnost, mladi o umjetnosti

Okrugli stol Tko o čemu? Mladi o umjetnosti! zamišljen je kao rasprava između stručnjaka i mladih vezanu uz interes mladih za umjetnost.

09.02.2017 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Okrugli stol Tko o čemu? Mladi o umjetnosti! održat će se u četvrtak, 9. veljače od 10 do 14 sati, a cilj mu je potaknuti raspravu između stručnjaka i mladih vezanu uz interes mladih za umjetnost te njezinu prisutnost i značaj u njihovom svakodnevnom životu. Sadržaj je zamišljen kao kombinacija kratkih predavanja i rasprava članova Kluba i stručnjaka o širokom spektru tema, od prisutnosti umjetnosti u obrazovnom sustavu, otvorenosti umjetničkih institucija i organizacija prema mladima, street artu kao vrsti umjetnosti bliske mladima, do načina prezentacije umjetnosti u medijima i na virtualnim platformama. Okrugli stol Tko o čemu? Mladi o umjetnosti! dio je popratnog programa Izložbe u tijeku, prve izložbe koju je osmislio i organizirao Klub mladih MSU-a (KMMSU).

Uz članove Kluba, koji će ujedno i moderirati cijeli program, na okruglom stolu sudjelovat će Ida Loher, asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, jedna od osnivačica udruge OPA; Petra Mihanović, profesorica Likovne umjetnosti u X. gimnaziji Ivan Supek; Ana Škegro, kustosica i voditeljica Kluba Mladih MSU-a; Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a; Ana Kovačić, kustosica i voditeljica Galerije Miroslav Kraljević; Chez186, Lonac i OKO, street art umjetnici; Jasna Burić, novinarka i urednica na HTV-u; Antonija Letinić, glavna urednica portala Kulturpunkt.hr; Klara Petrović i Luja Šimunović, urednice portala Kulturflux.hr; Domagoj Bebić, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Vjekoslava Marin, projektna menadžerica, dizajnerica interijera i art bloggerica.

Ulaz na okrugli stol je besplatan i svi zainteresirani su pozvani na sudjelovanje.

Klub mladih MSU (KMMSU) nastao je u sklopu projekta Translocal: Museum as Toolbox ostvarenog uz potporu programa EU Kreativna Europa. Projekt okuplja pet europskih muzeja moderne i suvremene umjetnosti s ciljem razvijanja novih alata i strategija komunikacije institucija sa širom publikom, a posebice mladima u dobi od 15 do 25 godina koji spadaju u slabije zastupljenu skupinu posjetitelja u muzejima. U projektu sudjeluju MSU Zagreb, Universalmuseum Joanneum / Kunsthaus Graz, Kumu Art Museum u Tallinnu, Museion Bozen/Bolzano i Muzeum Sztuki u Łódźu. Suradnja započeta u listopadu 2015. manifestirala se održavanjem međunarodnog skupa, umjetničkih i kustoskih rezidencija, planiranjem i organizacijom putujuće izložbe te radom na publikacijama i internetskoj stranici s dokumentacijom i rezultatima istraživanja provedenih tijekom trajanja projekta.

Više o projektu možete pročitati ovdje, a rad KMMSU-a možete pratiti na Facebook stranici Klub mladih MSU i na Instagramu klubmladih.msu. Više o izlagačima, te detaljan raspored izlaganja možete pronaći ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.01.2017