Mladi, mediji i Europa | kulturpunkt

Vijesti Mediji

<

Mladi, mediji i Europa

Hina je pokrenula besplatni internetski portal za mlade EU#MLADI.

Pripremio: Vatroslav Miloš

FOTO: EYMD

  • A
  • +
  • -

Portal EU#MLADI nastao je kao projekt medijskog partnerstva s Europskim parlamentom, a nudi informacije o europskim politikama za mlade, te ulozi i aktivnostima Europskog parlamenta i drugih europskih institucija na područjima relevantnim za mlade, kao što su obrazovanje, zapošljavanje, kultura, sport, mobilnost, prenosi Hina.

Svi tekstovi na portalu EU#MLADI besplatni su za individualne krajnje korisnike, kao i za redistribuciju u medijima koji se obraćaju mladima, od onih u školama, na sveučilištima, u organizacijama mladeži, preko specijaliziranih TV i radijskih emisija za mlade na nacionalnoj i lokalnoj razini, do medija općega tipa i društvenih mreža, a osim tekstualnog, na portalu je dostupan i izbor iz Hininog audio i video sadržaja . 

Projektom EU#MLADI, sufinanciranog europskim sredstvima, Hina želi pridonijeti boljem poznavanju i razumijevanju institucionalnog funkcioniranja u Europskoj uniji s naglaskom na europske politike za mlade i ulogu Europskog parlamenta.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 29.10.2015

VEZANE VIJESTI

Odjeljivanje činjenica od spinova

Piše: Matija Mrakovčić

Faktograf.hr je pokrenut s ciljem da u javni prostor uvede koncept odgovornosti političara za javno izrečene tvrdnje.

Spašavanje tvornice u pet koraka

Piše: Martina Domladovac

FADE IN-ov Džepni revolucionar nagrađen je na Internacionalnom festivalu reportaže i medija u kategoriji društveno angažirane reportaže.

Aktivistička potreba

Piše: Matija Mrakovčić

Riječka izdavačka kuća Adamić priprema obimnu knjigu o Poletu, tjedniku Saveza socijalističke omladine Hrvatske.