Mladi : Rodna perspektiva | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Mladi : Rodna perspektiva

Konferencija u organizaciji CESI bit će održana 11. travnja na Tribinama Grada Zagreba, od 14 do 16 sati.

11.04.2013 - 12.04.2013 , Zagreb - Tribine Grada Zagreba

Cilj je konferencije razmotriti položaj mladih, posebice mladih žena u društvu, i to iz perspektive različitih institucija, ustanova i organizacija civilnog društva koje se bave ravnopravnošću spolova i/ili mladima te utvrditi mogućnosti za poboljšanje položaja mladih žena u društvu. U Republici Hrvatskoj, mladi su u mnogim područjima života marginalizirani. Posebice je zabrinjavajuća nezaposlenost mladih, jednako kao i nedovoljna zastupljenost u procesima odlučivanja izvan samih tijela koja se tiču mladih.

Na konferenciji sudjeluju Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Maja Sporiš, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih, Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Mirela Travar, glavna tajnica Mreže mladih Hrvatske, Tajana Broz, CESI, te Olga Plazibat, predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba.

Konferencija je dio projekta Mlade žene mijenjaju svijet! koji CESI provodi s ciljem osnaživanja mladih žena za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnom i nacionalnom nivou kako bi postale zagovaračice za rodnu ravnopravnost. Mlade žene će svojim angažmanom i djelovanjem utjecati na društvene promjene i promjene politika na lokalnom i nacionalnom nivou. Projekt Mlade žene mijenjaju svijet! provodi se u partnerstvu s Fondacijom CURE (BiH) i Autonomnim ženskim centrom (Srbija) te ga financijski podupiru UN Women i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Konferencija će biti održana 11. travnja na Tribinama Grada Zagreba, od 14 do 16 sati. Namijenjena je mladima, studentima/cama, aktivistima/cama te zainteresiranoj javnosti. Ovdje pronađite program rada konferencije, a dolazak na konferenciju potvrdite najkasnije do 9. travnja na mail.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.03.2013