Mladi u medijima: izazovi i perspektive | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Mladi u medijima: izazovi i perspektive

Forum za slobodu odgoja organizira konferenciju o medijskoj pismenosti mladih te budućnosti obrazovanja mladih za kritičko promišljanje o medijskim sadržajima.

21.02.2014 , Zagreb - Sveučilište u Zagrebu, Zvonimirova 8

Forum za slobodu odgoja, u sklopu projekta South East Europe Youth and Media Initiative koji financira Fondacija Otvoreno društvo, organizira konferenciju naziva Mladi u medijima: izazovi i perspektive koja će biti održana od 9.30 do 17 sati, 21. veljače, na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8. 

Cilj je konferencije raspraviti pitanja vezana uz mlade i medije u Hrvatskoj, pitanje medijske pismenosti mladih, kao i vidjeti koje su buduće perspektive u obrazovanju mladih po pitanju medija i kritičkog promišljanja o medijskim sadržajima.

Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati istraživanja Mladi i mediji u kojem je sudjelovalo 11 zemalja iz regije, a poseban naglasak će biti stavljen na rezultate dobivene u Hrvatskoj. U istraživanju je sudjelovalo preko 4000 mladih osoba te niz organizacija mladih, medijskih organizacija te predstavnika medija. Nakon jutarnjeg dijela konferencije, bit će organiziran i popodnevni dio u kojemu će mladi i stručnjaci koji rade s mladima moći sudjelovati na radionicama, nakon čega će biti formulirane zajedničke preporuke namijenjene daljnjim zagovaračkim aktivnostima.

Panel Mladi i mediji u Hrvatskoj – kontekst i stanje moderirat će Vesna Mihoković Puhovski, a sudjeluju Domagoj Morić, istraživač i voditelj projekta Foruma za slobodu odgoja, Vlasta Ilišin, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Boris Postnikov, Služba za javnu komunikaciju Ministarstva kulture, te Danijel Labaš, Odjel za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Panel Medijska pismenost mladih u Hrvatskoj –  izazovi i perspektive moderirat će Eli Pijaca Plavšić, a govornici su Igor Kanižaj, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Martina Horvat, voditeljica Edukacijskog centra GONG-a, te Krešimir Mikić, Učiteljski fakultet u Zagrebu. 

Panel raspravu pod nazivom Programi i sadržaji usmjereni mladima i za mlade moderira Ana Karlović, a sudjeluju Ivan Vlašić, glavni urednik Radija Student, Kristina Baticeli, Televizija Student, Marko Matijević, osnivač portala Srednja.hr i Leona Slatković Harčević, glavna urednica portala Studentski.hr

Ovdje pronađite raspored konferencije. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.02.2014