MMKamp u Zadru | kulturpunkt

Najave Projekt

<

MMKamp u Zadru

Umjetnički rezidencijalni program MMKamp predstavit će fenomen fleksibilne prostorne jedinice Mobile Art Dome - MAD.

16.09.2013 - 22.09.2013 , Zadar - Društveni centar ACME

Koncept projekta je otvoriti nove mogućnosti suradnje umjetnicima različitih orijentacija, znanstvenicima koji se bave istraživanjem otvorenih tehnologija, ekologije, samoodrživosti i aktivistima slobodnih medija.

Multimedijalni kamp u organizaciji udruga UKE i Zadar snova bit će održan od 16. do 22. rujna u zadarskom klubu ACME.

Program će biti otvaren trodnevnom radionicom o svrsi, izgradnji i upotrebi funkcionalne geodezijske kupole koja koristeći interaktivni pristup, multimediju i suvremene društvene prakse otvara inovativno okružje za eksperimente i kreativne društveno-umjetničke poduhvate.

Ideja o kupoli kao geološkom staklenom vrtu dobro je poznata u eko-krugovima, ali o njenim graditeljskim specifičnostima i pozitivnim učincima nema dovoljno dostupnih načina praktičnog učenja.

Sudionici radionice će uz teorijski dio imati prilike rastaviti i sastaviti kupolu te iz prve ruke dobiti uvid i znanja o njenoj graditeljskoj strukturi, izradi makete i prezentaciji njenih praočeva Buckminstera Fullera i Waltera Bauersfelda, kao i kreativnim ishodima njene namjene, bilo da je riječ o ekološkoj (staklenik, plastenik, sunčev kolektor) ili šire društvenoj i kulturnoj dobrobiti (dječje igralište, socijalni centar i sl.).

Program radionica je otvorenog tipa i počinje u ponedjeljak 16. rujna u klubu Acme u 18 sati, a sve informacije potražite putem adrese elekroničke pošte

Smještena na prostoru Bazilike na zadarskom Forumu kupola će biti otvorena za javnost i sudionike programa koji će se u njoj provoditi od 18. do 22. rujna. Izdvajamo radionicu Slobodni putujući radio (UKE) koja uključuje produkciju radio programa, zajedničko igranje Interaktivne fikcije i program dokumentarnog filma Ekologija u sridu (ACME), radionica Optimalno korištenje društvenih mreža (Vox Feminae), aleatorička glazba na recikliranim analognim instrumentima i tibetanskim zvučnim zdjelama (Kruno Jošt / GentleJunk co.), nastup kanadskog benda Ok Vancouver Ok.

Tijekom trajanja MM Kampa klub ACME mijenja ITC filozofiju i okreće se programima otvorenog koda (Open Source Software). 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.09.2013