Mnoštvo koje negdje odlazi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Mnoštvo koje negdje odlazi

Multimedijalni umjetnik Goran Škofić dolazi u Galeriju 90-60-90 s dva nova projekta.

03.05.2016 - 06.05.2016 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

Multimedijalni umjetnik Goran Škofić, niz godina prisutan na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni, dolazi u Galeriju 90-60-90 / POGON Jedinstvo s dva nova projekta.

U utorak, 3. svibnja, u 20 sati bit će predstavljena nova publikacija pod nazivom Interruptions nastala kao rezultat suradnje galerije Milieu u Bernu, Multimedijalnog kulturnog centra u Splitu i Muzeja suvremene umjetnosti Istre u Puli na Škofićevim izložbama The Interruptions održanim 2015. godine. Publikacija sadrži recentne umjetnikove radove, fotografije postava te tekstove kustosa i likovnih kritičara Branke Benčić, Antuna Maračića i Mladena Lučića. Dizajn publikacije potpisuje Ivan Klisurić.

Nakon promocije otvara se izložba na kojoj je u formi videoinstalacije predstavljen igrano-eksperimentalni film Na plaži / On the Beach. Ovim filmom Škofić je napravio iskorak u svom umjetničkom radu te kadar više nije posredovan prikazom pojedinca (autorovim tijelom), već velikom skupinom ljudi koja prikazuje "mnoštvo" koje negdje odlazi. Prikaz nije izmanipuliran u procesu montaže, već je režiran na mjestu snimanja. Scenarij za film potpisuju zajedno Jasna Žmak i Goran Škofić. Rad je premijerno predstavljen na 25. Danima hrvatskog filma u produkciji Kreativnog Sindikata.

Na dan otvaranja izložbe, videoprojekcija će biti tehnički sastavljena od dva visokorezolucijska projektora koji tvore jednu univerzalnu sliku. Izložbu tehnički podržava HIPERPRODUKCIJA d.o.o.

Izložba ostaje otvorena 4, 5 i 6. svibnja od 17 do 20 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.05.2016