Mnoštvo nepravilnih i modernih ritmova | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Mnoštvo nepravilnih i modernih ritmova

Po prvi put u Začaranu Močvaru stiže Luboyna, bend okupljen oko pjevačice Vere Miloshevske i multiinstrumentalista Olivera Josifovskog.

28.06.2017 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Iako ih do sada nismo imali priliku gledati u Hrvatskoj, Luboyna nije novo ime na makedonskoj glazbenoj sceni. Dapače, okupljen oko pjevačice Vere Miloshevske i multiinstrumentalista Olivera Josifovskog, ovaj bend djeluje više od 15 godina. U prošloj su godini velikim koncertima u Skopju i Bitoli obilježili "okruglu" obljetnicu, a sada su odlučili svoju glazbu predstaviti i hrvatskoj publici.

Glazba koju Luboyna svira najlakše bi se moglo nazvati world musicom. Taj široki pojam ionako obuhvaća sve moguće fuzije tradicijske glazbe s drugim ritmovima, a upravo će mnoge fuzije predstaviti Luboyna na svojem koncertu. Njihova glazba je oslonjena na makedonsku tradiciju, s mnoštvom nepravilnih ritmova i klasičnih tradicijskih napjeva, ali ovaj bend u sve ubacuje i mnogo modernih ritmova i melodija pa to s razlogom u jednom trenutku vuče na klasični rock, u drugom na jazz, a u trećem pomalo i na pop vode.

Luboyna u Močvaru dolazi u srijedu, 28. lipnja, u sklopu promocije svojeg posljednjeg albuma, "Radio Luboyna", kojeg je objavila zagrebačka izdavačka kuća Geenger Records.

Koncert počinje u 21 sat, a upad je 35 kuna.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.06.2017