Močvarina analiza filma | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Močvarina analiza filma

Dvomjesečnu radionicu vodi kritičarka Višnja Vukašinović Pentić, a polaznicima će pružiti osnovne alate za analizu i interpretaciju filma.

ROK: 11.06.2021
  • A
  • +
  • -

Močvarna akademija predstavlja dvomjesečnu besplatnu radionicu Močvarna analiza filma koja za cilj ima ponuditi osnovna znanja filmske analize i dubinsko upoznavanje sa svijetom filma. Jeste li ikada poželjeli argumentirano obrazložiti zašto je neki film dobar, a drugi nije? Ili naučiti baratati osnovnim pojmovima vezanim uz imenovanje filmskih postupaka?

Močvarna analiza filma nudi upoznavanje s osnovnim alatima za osviješteno gledanja filma kroz uočavanje postupaka i upoznavanje konteksta. Razvijanje vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava ključ je osviještenog gledanja svih medijskih sadržaja koje omogućuje da ih dublje i kvalitetnije shvatimo. Na radionici koja će se odvijati kroz ukupno 12 susreta u lipnju i srpnju 2021. godine kroz gledanje i analizu odabranih filmova usvajat će se osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi iz mogućnosti njihova uočavanja. Voditeljica radionice je filmska kritičarka i autorica Višnja Vukašinović Pentić.

Za prijavu na radionicu potrebno je najkasnije do 11. lipnja poslati kratku biografiju i motivacijsko pismo na mail adresu.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.06.2021