Modernistička baština Alžira | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Modernistička baština Alžira

Provoditelji projekta Motel Trogir, Nataša Bodrožić i Saša Šimpraga predstavljaju studijsko putovanje i arhitektosnski modernizam Alžira. 

01.06.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 1. lipnja u 20 sati u Booksi se održava predstavljanje o studijskom putovanju u Alžir na kojem su bili provoditelji projekta Motel Trogir, Nataša Bodrožić i Saša Šimpraga, a fokus putovanja bili su arhitektonska modernistička baština i razvoj suradnje s prijateljskim organizacijama.

Bodrožić i Šimpraga ukratko će predstaviti segmente arhitektonske modernističke baštine Alžira s naglaskom na djela autora poput Oscara Niemeyera i Fernanda Puillona. Gosti večeri bit će i povjesničar Tvrtko Jakovina koji će dati pregled povijesnih odnosa Alžira i socijalističke Jugoslavije, odnosno danas Hrvatske, te arhitekt Andrija Mutnjaković koji će govoriti o (neizvedenim) projektima zgrada parlamenta i nacionalne knjižnice za Alžir, nastalih na poziv alžirske Vlade.

Projekt Motel Trogir posvećen je promišljanju, afirmaciji, zaštiti i reaktualizaciji arhitektonske baštine modernizma druge polovice 20. stoljeća. Uz Vitićev trogirski motel po kojem je projekt i nazvan, u fokusu aktivnosti je modernizam u Dalmaciji i šire te međunarodno povezivanje sa sličnim incijativama, osobito u mediteranskim zemljama.    

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.05.2017