Modni transurfing | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Modni transurfing

Dizajnerice, članice ULUPUH-ove Sekcije za oblikovanje odijevanja, organiziraju trodnevnu akciju modnih dizajnera.

27.05.2011 - 29.05.2011 , Split - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -
Akcija pod nazivom Modni transurfing nastala je prema ideji Ruže Hodak, koja je za ishodište uzela transurfing - tehniku upravljanja stvarnošću koja predlaže oslobađanje od navika te djelovanje prema vlastitom nahođenju u cilju uspješnog ostvarenja vlastitih ciljeva.

Projekt se odvija u tri dana. Započinje u Galeriji ULUPUH u petak, 27. svibnja u 19 sati, mjestu određenom za umjetnički čin koji  oslobađa energiju. Autori izložaka nosit će vlastite modele direktno komunicirajući s publikom. Ovu jednodnevnu izložbu  otvorit će Vlatka Kolarović.

Drugi dan autori odjeveni u svoj model odlaze na Cvjetni  trg na kavu. Neuobičajenim izgledom unutar običnog prostora odbacuju naslijeđene i nepotrebne navike i potiču okolinu na razmišljanje o promjeni.

Treći dan autori idu na turističku turu gradom na biciklu, a polazište je Britanac. Umjetnički čin ostvaruje se tako na širem prostoru  sa ciljem poticanja na razmišljanje o utjecaju na stvarnost i afirmacije primijenjene umjetnosti koja to omogućava.

Autorica koncepcije: Ruža Hodak, članica ULUPUHove Sekcije za oblikovanje odijevanja, a sudjeluju: Ivana Bakal, Ivana Čuljak, Patrizia Dona, Jadranka Hlupić, Ruža Hodak, Vesna Karuza, Alida Mezić, Senija Radić  i dr.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 23.05.2011