Mogućnost radikalne osude svega | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Mogućnost radikalne osude svega

Obrana i posljednji dani, drugi po redu posthistorijski antispektakl Bacača sjenki, polazi od tri tekstualna predloška koja se bave procesima suđenja.

16.12.2018 - 17.12.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

FOTO: Bacači sjenki / Facebook

  • A
  • +
  • -

Obrana i posljednji dani, nova predstava Bacača sjenki, predstavlja se zagrebačkoj publici u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo16. i 17. prosinca, s početkom u 19 sati

Predstava inspiraciju vuče iz tekstova Sokratova obrana (Apologija) grčkog filozofa Platona, Bent američkog dramatičara Martina Shermana, te Odbrana i poslednji dani romanopisca Borislava Pekića, disidenta, potom žestokog protivnika srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića.

"U današnjoj entropiji podataka koja se umnaža eksponencijalno s protjecanjem vremena, pokušavamo preživjeti pod stalnim sukobom činjenica i 'alternativnih činjenica', koje su se još do jučer vezivale uz neki drugi pojam, neku drugu ideologiju, neki drugi događaj. Stoga završna riječ u našoj kazališnoj sudnici postaje samo još jedan frazem u nizu fragmentiranih narativa, a izvedbena dramaturgija svoj predmet bavljenja do sada najradikalnije promišlja nudeći sudionicima izvedbe mogućnost da osude sve, pa i same sebe. A tko se ne bi htio osvetiti?", pitaju se organizatori.

Ulaz na predstavu je slobodan. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.12.2018