Mogućnosti nove edukacije | kulturpunkt

Najave Promocija

<

Mogućnosti nove edukacije

Humanizam za djecu je prva ireligiozna i humanistička knjiga za djecu u Hrvatskoj i regiji, autorice Nade Topić Peratović.

28.10.2014 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc
  • A
  • +
  • -

Humanizam za djecu upoznaje djecu sa svijetom humanističke misli koji je upotpunjen feminističkim i ljudskopravaškim vrijednostima. Knjiga je podijeljena na dva dijela. Prvi dio knjige objašnjava društvenopolitičku zbilju u kojoj većina djece živi, ali i vrijednosti koje njihove obitelji cijene i koje su često u raskoraku s tom zbiljom. Time se djeci nudi stvarna slika, ali i kroz valjane argumente osnažuje svjetonazor njihovih obitelji. Drugi dio knjige sadrži deset savjeta za bolji i pravedniji život koji se temelje na humanističkim vrijednostima.

Zahvaljujući brojnim novčanim prilozima preko Kickstarterove stranice knjiga Humanizam za djecu tiskana je u lipnju, kolovozu i rujnu 2014. godine u nakladi Centra za građansku hrabrost iz Hrvatske i Zentrum für Zivilcourage iz Švicarske. Na predstavljanju knjige će govoriti autorica Nada Topić Peratović, prof. dr. sc. Milan Polić i predsjednik udruge Korak Patrik Lazić.

Promocija knjige bit će održana 28. listopada u Dnevnom boravku DC-a Rojc, s početkom u 19 sati

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 27.10.2014