Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma

U Dubrovniku će biti održana tribina na temu razvoja kruzerskog turizma te o utjecaju istog na grad, turističku industriju te okoliš.

16.11.2013 , Dubrovnik - Art radionica Lazareti

Na ovoj tribini javnost će biti upoznata s planovima razvoja koje ima Luka Dubrovnik kao i sa studijom razvoja Luke Dubrovnik. U kakvim su odnosima planovi razvoja Luke s razvojem samoga Grada, kakav učinak ima povećanje broja kruzera ne samo na Grad i razvoj turističke industrije nego i na more oko Dubrovnika, neka su od pitanja na koje ćemo pokušati odgovoriti na ovoj tribini.

Na tribini će sudjelovati Dr. sc. Antun Asić, Kap., ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Dr. sc. Hrvoje Carić s Instituta za turizam, autor studije razvoja kruzerskog turizma koju je izradio Institut za turizam 2007. Moderator rasprave će biti Luko Brailo, novinar portala Dubrovniknet.hr.

Urbanistička početnica je partnerski edukativno-informativni projekt koji se bavi osnovnim pitanjima urbaniteta, percepcijom i artikulacijom prostora, arhitekture, urbanizma, dizajna i umjetnosti u javnim prostorima i načinima na koje se oni oblikuju, koriste i planiraju pod utjecajima ekonomskog pritiska na njih i promjena uvjetovanim ubrzanim izgrađivanjem, eksploatacijom prirodnog i urbanog okoliša. Osnovni cilj ovog projekta jest educirati mlade ali i sve zainteresirane o urbanizmu, prostornom planiranju i gospodarenju prostorom. Drugi je cilj informirati širu javnost o temama urbanog planiranja i utjecaju lokalnih i nacionalnih politika na prostor te potaknuti raspravu i pokazati inovativne načine planiranja, označavanja, identifikacije i komunikacije o i sa prostorima javnosti.

Tribina i javni razgovor pod nazivom Mogućnosti razvoja kruzerskog turizma u Dubrovniku bit će održana u subotu 16. studenog u 18 sati u Art radionici Lazareti, u sklopu projekta Urbanistička početnica.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 15.11.2013