Mogućnosti transformacije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Mogućnosti transformacije

Multimedijska instalacija Alene Orović ispituje mogućnosti promišljanja neograničene kreacije te potencijale čovjekovog djelovanja.

27.10.2014 - 31.10.2014 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

Uključujući različite forme i discipline umjetnosti, multimedijska instalacija Kontinuum-…BorderLines…Sada…BorderLines…, koja u dijelu svog sadržaja dokumentira predstavu BorderLines III dance_ lab collectivea, slika mogućnosti stvaranja, oblikovanja i preoblikovanja te razvojni proces i stadije odnosno transformaciju jedne te iste ideje. Ideje kontinuuma.

Sadržaj i konstelacije svih elemenata instalacije subliminalno uvlače konzumenta u osjećaj sudionika što potiče na percipiranje prožimanja svega prirodnom zakonitošću kontinuuma te općenito promišljanje neograničene kreacije čime se na suptilan način sugerira moć čovjekovog djelovanja, a što potiče i gradi samopouzdanje za akciju u smjeru ostvarivanja vlastitih snova i ciljeva te osvještava nepostojanje nemoći.

Alena Orović diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajn i projektiranje odjeće, 2006. godine. Radi kao freelance kostimografkinja za film i kazalište te razne druge kreativne poslove. Suosnivačica je Udruge za realizaciju i promicanje umjetnosti multiIAKT te članica HDDa i ULUPUH-a. Iza sebe ima niz izložbi. Bavi se istraživanjem glasa i pokreta te raznim formama umjetnosti.

Izložba će biti otvorena u galeriji Greta od 27. do 31. listopada.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 27.10.2014