Moja Giga nipošto nije lijepa | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Moja Giga nipošto nije lijepa

Klaustrofobični pas de deux za sedam prosaca napravljen je prema motivima drame Bez trećega i romana Giga Barićeva Milana Begovića.

29.11.2013 - 01.12.2013 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Kazališna redateljica Anja Maksić Japundžić predstavit će u studenom zagrebačkoj publici novu kazališnu predstavu Moja Giga nipošto nije lijepa (ali će je voljeti mnogi). Održat će se dvije premijere, prva u petak, 29. studenog, a druga u subotu, 30. studenog, obje s početkom u 21 sat, u Zagrebačkom plesnom centru

Najnoviji je to rad predstavnice mlađe generacije kazališnih redatelja koja se već predstavila publici autorskim projektom Njarabum u koprodukciji Eurokaza i Muzeja suvremene umjetnosti te predstavom Drama o Mirjani i ovima oko nje s kojom je otvorila jubilarnu stopedesetu dramsku sezonu HNK-a u Zagrebu.

Projekt je nastao u koprodukciji Udruge Plešimedo, Kazališta Teatrum i Zagrebačkog plesnog centra.  Uz redateljicu autorski tim čine Zrinka Lukčec Kiko i Petar Cvirn koji su ujedno i izvođači zajedno sa Suzanom Brezovec, za kostimografiju je zaslužna Emina Kušan, glazbu i ton uređuje Adam Luka Turjak, dok se za scenografiju i dizajn svijetla pobrinula Irena Kraljić.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 21.11.2013