Monoplay | kulturpunkt

Najave Festival

<

Monoplay

Posjetite festival plesnog sola u Zadru. 

02.09.2012 - 03.09.2012 , Zadar - Kazalište lutaka
  • A
  • +
  • -

U Zadru će se 2. i 3. rujna, u novoj dvorani Kazališta lutaka Zadar, s početkom u 21 sat, održati Monoplay - festival sola, koji okuplja umjetnike iz Hrvatske s područja suvremenog plesa. Ove godine kroz dva dana festivala predstavlja se 12 plesača.  

Ovaj jedini festival plesnog sola u Hrvatskoj nastao je 2009. u sklopu projekta Artikultura kao inicijativa Zadarskog plesnog ansambla u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za školovanje mladih plesača van Hrvatske. Festival uz decentralizaciju plesne scene u Hrvatskoj također ocrtava vitalnost i razvoj zadarske plesne scene i služi kao most suradnje unutar hrvatske i međunarodne plesne zajednice. 

Prvi dan je rezerviran za goste iz Zagreba Enu Ban, Irenu Tomašić i Vesnu Rohaček, te za cjelovečernju predstavu iz Pule Roberta, Roberta autora Roberte Milevoj i Matije Debeljuha.

Drugi dan biti će prikazan presjek zadarske nezavisne plesne scene kojim se realno odražava potencijal lokalne zajednice, koji je nedvojbeno, ogroman. Nastupit će: Josipa Štulić, Stošija Zrinski, Iva Burčul, Lucija Mikas, Tea Kulaš, Nikolina Dolfić, Matea Bilosnić i Sanja Petrovski

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 31.08.2012