Monsterosa | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Monsterosa

Projekt Oni dolaze... predstavlja slikarski rad mlade umjetnice Željke Cupek.

03.06.2013 - 08.06.2013 , Zagreb - Galerija SC-a
  • A
  • +
  • -

"Ciklus Monsterosa, Željke Cupek stvaralački je ružičnjak neobičnog bilja, mitskih i zbiljskih stvorenja, mjesto kontemplacije o stvaranju i propasti, o svjetlu i tami u krugu bez početka i kraja. Ružičnjak je to emotivnog naboja i simbolične dubine u ozračju kojeg motiv ruže nije  stereotip ljepote, već njegova suprotnost. Opetovanim rastakanjem forme, umjetnica ukazuje na propast i nestajanje u katarzičnom procesu do mjesta najkoncentriranije energije - crnog kruga", o radu umjetnice napisala je Marijana Paula Ferenčić.

Željka Cupek  rođena je 1986. godine u Zagrebu. Studentica je završne godine diplomskog studija Likovna kultura (glavni umjetnički kolegij: slikarstvo) na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložba će biti otvorena 3. lipnja u Galeriji SC u 20 sati, a možete ju pogledati do 8. lipnja

Oni dolaze… je projekt čiji je cilj  promovirati mlade autore koji su tek (ili još nisu) napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička scena izvan nje. Ujedno, umjetnici na projektu rade s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima te zajednički realiziraju samostalne izložbe navedenih autora. Uz praktičan rad naglasak je na komunikaciji između mladih umjetnika i kustosa čime se razvija spona i mreža novih generacija te nadamo se, i budući zanimljivi projekti.

 

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 29.05.2013