Moody's & Fitch | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Moody's & Fitch

Ako se DADA može definirati kao ništa, onda i DADAnti ne bi imali ništa poručiti svojim predstavljanjem u galeriji Nano.

13.04.2013 - 14.04.2013 , Zagreb - Galerija Nano
  • A
  • +
  • -

Ali kako DADA jest nešto, ma što to bilo, DADAnti su za svoje predstavljanje zagrebačkoj publici pripremili performans Moody's & Fitch.

Iako je predstavljanje djelovanja umjetničke udruge DADAnti iz Splita akcentirano izvedbom performansa Moody's & Fitch koji se bavi pitanjima moći i utjecaja rejting agencija na trošenje i rušenje pojma države u doba liberalnog kapitalizma, presjek rada udruge biti će prezentiran i sa još četiri performansa i video dokumentacijom o dosadašnjem radu i djelovanju.

DADAnti – udruga za promicanje eksperimentalne umjetnosti iz Splita počinje s radom 2011 godine. U kratkom vremenu su gotovo gerilski organizirali preko 150 različitih kulturnih događanja te sudjelovali na brojnim raznim manifestacijama. Iako se kao grupa ne ograničavaju ni medijski ni konceptualno, DADAnti ipak najčešće koriste performans kao glavni način izražavanja. Sudjelovali su na brojnim festivalima u zemlji i susjedstvu. (DOPUST, NUS, Re:Referendum, Performing Terorizam, Adria Art Annale, MOtus festival, Spoken Word festival..)

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 11.04.2013