mp 4 | kulturpunkt

Najave Predstava

<

mp 4

Predstava u koreografiji Zrinke Lukčec nastaje iz inspiracije simetrijom: četvero plesača kroz osam koraka čine cjelinu koja se postupno nadograđuje.

26.09.2013 - 28.09.2013 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Premijera plesne predstave mp 4 u koreografiji Zrinke Lukčec bit će održana u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak, 26. rujna, s početkom u 20.30 sati. Reprizna izvedba održat će se u petak, 27. rujna, u isto vrijeme. 

Predstavu izvode Ida Janković, Ida Kornelija Gross, Dora Magdalenić Vincek i Tea Maršanić, a za izbor glazbe zaduženi su udruga Plešimedo i Višeslav Laboš.

mp 4 predstava je koja se inspirira stanjem simetrije, pitanjem uravnoteženosti, odnosno uspostavljanjem ravnomjernog odnosa pojedinih dijelova cjeline. Izvedbeni materijali kreću se od jednostavnih prikaza stanja do pronalaženja metodologije kojom je moguće uspostaviti plesačko prisustvo, odnosno plesni kod. Istraživanje se temelji na jednom od osnovnih postupaka u radu na plesnom materijalu, pri čemu se generiranjem koreografskih elemenata i njihovim slaganjem ostvaruje koreografska cjelina. Komuniciranje četiriju plesnih tijela, kroz 8 koraka na neki način čini cjelinu iz koje možemo iščitati materijalizirane razmjene, nastale međusobnim dijalogom stvaralačkog procesa.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.09.2013