Mračna strana interpretativnog izričaja | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Mračna strana interpretativnog izričaja

U sklopu Začarane Močvare nastupa Emma Ruth Rundle, američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica.

28.11.2017 , Zagreb - Močvara

U sklopu Začarane Močvare, 28. studenog nastupa Emma Ruth Rundle, američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica. 

Nakon nezaustavljivog početka glazbene karijere s bendom The Nocturnes (Wellington EP, 2008. i dva studijska albuma A Year of Spring, 2009. i Aokigahara, 2011., Emma nastavlja svoj kreativni put u stalnoj postavci post-rock tria Marriages.

Vrijedi naravno spomenuti i odličnu suradnju s Bryant Clifford Meyerom iz nikad prežaljenih Isis u bendu Red Sparowes. Nakon prvog i prilično hvaljenog samoizdanog solo albuma Electric Guitar: One, 2011. koji je nastao doslovno u šest tjedana za vrijeme turneje s Red Sparowes, Emma prelazi pod okrilje etikete Sargent House i nedugo zatim objavljuje drugi solo album Some Heavy Ocean, 2014 s kojim je definitivno krenula u potpuno novom smjeru eksperimentirajući s melankoličnim melodijama dark folka, dronea i atmosferičnog vokala.

Aktualni album Marked for Death (2016, Sargent House) je definitivno najbolje Emmino izdanje dosad. Iznimna snaga Emminog vokala i mračna strana njezinog duha i interpretativnog izričaja upravo je ono što ovaj album čini posebnim i značajnim.

Nakon odličnog Marked for Death Emma Ruth Rundle surađuje s Jaye Jayle (projekt Evan Pattersona iz Young Widows) na EP-u The Time Between Us (2017, Sargent House) kojeg će zajedno premijerno predstaviti na koncertu u Močvari.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 31.08.2017