Mračni i groteskni dijelovi ljudskog društva | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Mračni i groteskni dijelovi ljudskog društva

Prvo izdanje Filotragedije, filmskih večeri eksperimentalnih i avangardnih filmova, počinje projekcijom sovjetske crnohumorne znantvene fantastike Kin-dza-dza!

30.11.2016 , Rijeka - Filodrammatica

Prvo izdanje Filotragedije, u srijedu, 30. studenog 2016. u 16 sati u Filodramatici donosi sovjetski crnohumorni film znantvene fantastike Kin-dza-dza! redatelja Georgiya Daneliye koji će dan nakon prikazivanja proslaviti 30. godišnjicu izdanja.

Poput mnogih Daneliyevih filmova, Kin-dza-dza! predstavlja mračne i groteskne dijelove ljudskog društva u distopijskoj formi koji su kroz crnohumorni pristup prezentirani kao parodija.

Radnja filma se gradi oko dva Moskovljana, građevinskog stručnjaka Vladimira i violinista Gedevana koji bivaju teleportirani na pustinjski planet Pljuk, opustošeni planet kojim vladaju klasne nejednakosti, smješten u galaksiji Kin-dza-dza.

Ulaz je slobodan.

U sklopu filmskih večeri okupljenih pod nazivom Filotragedija prikazivat će se eksperimentalni i avangardni filmovi iz javne domene i u suradnji s nezavisnim filmskim i video umjetnicima, s ciljem okupljanja zainteresirane publike na redovitim projekcijama u svrhu umrežavanja za buduće suradničke projekte i produkcije.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 29.11.2016