Mračno i poletno | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Mračno i poletno

Snob iz Londona i Nachthexen iz Sheffielda predstavljaju aktualnu, energičnu i živopisnu englesku DIY punk scenu u Močvari.

30.07.2016 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Nije tajna da je engleska DIY punk scena u posljednjih nekoliko godina ponovno na svom vrhuncu. Doslovno svaki tjedan-dva na netu osvanu snimke nekog novog benda sastavljenog od tamošnjih scenskih "usual suspectsa" koji imaju tendencije paralelno biti u više bendova i prešaltavati se s instrumenta na instrument.

Tako, recimo, u Snobu iz Londona, bendu nastalom 2014. godine s izdana dva ubitačno jaka singla, gitaru svira pjevačica Ellie iz planetarno popularnih i veoma utjecajnih Good Throb. Snob s poprilično nafrljenim distorzijama svoje frustracije ispaljuju kroz mračni hardcore punk pod snažnim utjecajima britanskog anarho punka, a beznađem natopljen vokal pjevačice Scrabs savršeno zaokružuje zvučnu sliku i daje bendu posebnu notu.

U Nachthexen, bendu ipak nešto vedrijeg i poletnijeg zvuka, no opet ništa manje nabrijanog, sviraju četiri cure iz Sheffilda naoružane basom, sintom, bubnjem i vokalom. Muzički plove u popičnim synth punk vodama prožetim zaraznim plesnim melodijama, a u dvije godine postojanja izbacile su kazetu te 7" na lokalnom labelu Kids Of The Lughole.

Koncert će se održati u subotu, 30. srpnja. Ulaz je 30 kuna. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 27.07.2016